dijous, 27 de setembre del 2012

Ò i la fí d´un estiu perfecte


Este post està dedicat a Joan, Quini, Noelia, Maria i Raquel, companys i amics, en record d´un estiu inoblidable


- ¿Por qué una diferencia en las palabras va a suponer una diferencia en la cosa descrita?
- Aunque a una rosa le diéramos otro nombre, olería igualmente bien. ¿Es eso, Daneel?
Daneel hizo una pausa, y luego respondió:
- No estoy seguro de lo que significa el olor de una rosa, pero si la rosa de la Tierra es la flor común que se llama rosa en Aurora, y si por olor te refieres a una propiedad que puede ser detectada, percibida o calibrada por seres humanos, es indudable que el hecho de designar a una rosa por otra combinación de sonidos, conservando todo lo demás igual, no afectaría al olor ni a ninguna otra de sus propiedades intrínsecas.
- Cierto. Y sin embargo un cambio de nombre da lugar a un cambio de percepción en lo que a los seres humanos se refiere.
- No entiendo por qué, compañero Elijah.
- Porque los seres humanos somos ilógicos con frecuencia. No es una característica admirable.

Isaac Asimov
Los robots del amanecer


Una vegada vaig parlar ací de certa treva que la Vida m´havia regalat sense demanar. Mentre gaudia d´ella, era conscient de lo extraordinari de la meua situació; no podia suposar que algún temps després anava a tindre altra, diferent d´aquella però que també m´ha regalat moltes coses. Ara, novament, la treva s´acaba i a més van a produir-se una sèrie de canvis que posen punt i final a una època...sempre he dit, fins i tot ací, que els canvis són bons, perquè si no la vida s´estanca; les persones (i les amistats) evolucionen i això permet anar més enllá i, en voluntat, millorar-les, fer-les més intenses...i la voluntat no ens falta a cap de nosaltres....açó que tenim no s´ha acabat, només entrem en altra fase i encara que no podem (ni volem) evitar estar tristes, en els fons s´alegrem molt més per tú, Joan, de lo que ho sentim per nosaltres....i es que açò no és un final, és un nou principi, plé d´infinites possibilitats.

Boston - More than a feeling